Over ons

Wij zijn Panton, Holland Innovative en Fris & Fruitig

Ontwerpstudio Panton creëert veilige en gebruiksvriendelijke producten voor de zorg middels design. Holland Innovatieve ondersteunt bedrijven bij de ontwikkeling van medische hulpmiddelen middels project management, proces ontwikkeling en ondersteuning bij het voldoen aan geldende wet en regelgeving. Fris & Fruitig ontwikkelt slimme en veilige software voor de medische sector waarbij CE certificering een rol speelt.

"Wij delen de passie om complexe zaken helder, overzichtelijk en bruikbaar te maken."

Panton en Holland Innovative worden regelmatig om advies gevraagd over de toepassing van de regelgeving rondom medische hulpmiddelen, omdat ze hiermee zelf veel ervaring hebben opgedaan. Vaak krijgen ze dezelfde vragen te horen. Ze besloten dat het eigenlijk niet goed is dat de regelgeving, die bedoeld is om medische toepassingen veiliger te maken, zo vaak een struikelblok blijkt tijdens de gewenste innovaties. Door hun beider expertises te combineren konden ze een website ontwerpen die fabrikanten en ontwerpers op weg helpt om de basics van de Verordening Medisch Hulpmiddelen, de MDR, te snappen.

Fris & Fruitig zien het als hun missie om nieuwe, betere zorg mogelijk te maken door het ontwikkelen van slimme medische technologie. De focus ligt op data en connectivity, standalone of rondom een medische devices. Aangezien software een steeds grotere rol speelt in medische technologie, onderschrijven ze het belang van goede wet- en regelgeving bij de ontwikkeling ervan. De MDR biedt handvatten om software op een verantwoorde manier te ontwikkelen, maar is niet voor iedereen even toegankelijk gepresenteerd. Met de laatste technieken ontwikkelde Fris & Fruitig deze CE Tool, die beter inzicht geeft in de gevolgen van bepaalde keuzes tijdens de ontwikkeling van medische technologie.

Deze tool helpt gebruikers in het proces

Echte oplossingen voor complexe vraagstukken vragen om een interdisciplinaire aanpak. Deze tool is een voorbeeld van zo’n fruitvolle samenwerking; hiermee wordt de gebruiker -door vragen te beantwoorden over zijn nieuwe hulpmiddel of app- geleid langs de belangrijkste stappen in de verordening die nodig zijn om een CE markering te verkrijgen.

logo

Muntengang 1
7511 GD Deventer
+31 (0)570 64 02 77

welkom@panton.nl

logo

Hengelosestraat 500
7521 AN Enschede
+31 (0)408 51 46 10

High Tech Campus 29
5656 AE Eindhoven
+31 (0)408 51 46 10

info@holland-innovative.nl

logo

Brouwerijstraat 1
7523 XC Enschede
+31 (0)533 69 00 08

hoi@frisenfruitig.nl

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wij respecteren uw privacy