CE Tool

Zorg slimmer met software


Bij het horen van de nieuwe plannen over de CE Tool was Fris & Fruitig direct enthousiast. ”De CE Tool sluit goed aan bij de doelstellingen van Fris & Fruitig”, zegt mede-eigenaar Arthur Visser. “We hebben een passie voor het ontwikkelen van software en willen hiermee betere zorg mogelijk maken. De CE tool begeleidt je eenvoudig door de regelgeving zoals Fris & Fruitig je door de wereld van technologie begeleidt.”

Software wordt steeds belangrijker bij de ontwikkeling van medische apparaten. Software op zichzelf wordt meer en meer een medisch apparaat (“software as medical device”). Deze verschuiving vraagt ook om nieuwe regelgeving. De nieuwe MDR biedt handvatten om software op een verantwoorde manier te ontwikkelen, maar is niet voor iedereen even toegankelijk gepresenteerd. Lees hier meer over de motivatie achter de CE Tool.

Fris & Fruitig opereert op het snijvlak van hard- en software en stelt zich op als technisch ontwikkelpartner in de medische sector. Samen met ziekenhuizen, MedTech bedrijven, GGD’en en onderzoeksinstellingen ontwikkelen ze innovatieve softwareapplicaties die voldoen aan de betreffende regelgeving.

Software begint vaak met wat men ziet, bijvoorbeeld een mobiele applicatie of webapplicatie. Panton is in staat de gebruikersinterface hiervan zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoefte van de gebruikers. Achter deze gebruiksvriendelijke interface gaat echter een wereld van technologie en datastromen schuil. Hierin baant Fris & Fruitig zich met chirurgische precisie een weg. Zo kan de koppeling worden gemaakt tussen een medisch device en een smartwatch/telefoon met Bluetooth Low Energy, of kan ieder apparaat op afstand worden uitgelezen. Deze data moet vervolgens op een schaalbare en duurzame manier worden verzameld, verwerkt en gepresenteerd. Dit kan door de integratie te maken met verschillende informatiesystemen die de zorgsector rijk is, of door het ontwikkelen van inzichtelijke dashboards.

Een mooi voorbeeld van zulke technologie is de CE Tool. Bewust eenvoudig gehouden in gebruik, begeleiden de quickscans bezoekers geautomatiseerd door complexe wet- en regelgeving. De kennis van Holland Innovative was hiervoor van groot belang. Met technologie als Next.js en Sanity CMS is het systeem volledig aanpasbaar en klaar voor een grote schaal, maar toch in een korte tijd gerealiseerd. Nieuwe en bewezen technologie ingezet voor de verbetering van de gezondheidszorg.

Wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de CE Tool? Bijvoorbeeld als we meer vertellen over de technische totstandkoming van cetool.nl? Neem dan contact op of laat hieronder je e-mailadres achter.

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wij respecteren uw privacy