Over de initiatiefnemers

Ontwerpstudio Panton en softwareontwikkelaar Netbasics innoveren beiden al jaren voor de zorg. Ontwerpstudio Panton creëert veilige en gebruiksvriendelijke producten voor de zorg middels design, Netbasics ontwikkelt slimme en gebruiksvriendelijke IT-oplossingen, waaronder medische apps. Beiden delen dezelfde passie: complexe zaken weer helder en overzichtelijk maken voor gebruikers.

Panton en Netbasics worden regelmatig om advies gevraagd over de toepassing van de richtlijn medische hulpmiddelen, omdat ze hiermee zelf veel ervaring hebben opgedaan. Vaak krijgen ze dezelfde vragen te horen. Ze besloten dat het eigenlijk niet goed is dat wetgeving, die bedoeld is om medische toepassingen veiliger te maken, zo vaak een struikelblok blijkt tijdens de gewenste innovaties.

Door hun beider expertises te combineren konden ze een website ontwikkelen die ontwerpers en fabrikanten op weg helpt om de basics van de richtlijn te snappen. Samen hebben ze de praktische website www.cetool.nl ontwikkeld, waarmee de gebruiker -door vragen te beantwoorden over zijn nieuwe hulpmiddel of app- geleid wordt langs de belangrijkste stappen in de richtlijn die nodig zijn om een CE markering te krijgen.

Syntens zag direct het belang van de CETool in en zette actief haar grote netwerk van MKB'ers en brancheverenigingen in. Daarmee hielp Syntens de bedrijven Panton en Netbasics aan een uitgebreid inzicht van de belemmeringen bij het certificeren van medische hulpmiddelen waar de MKB'ers tegen aan lopen.


Contact

Meer over ons vindt u op onze websites: www.panton.nl www.netbasics.nl

Neem contact met ons op via

Heeft u opmerkingen en/of aanvullingen op deze site? Mail ze naar